You are here
Hepsi Seninle İlgili!
Kocaeli/Gebze’den bir petrokimya işçisi
Sabahtan akşama kadar televizyon izlesek, kanal kanal gezip tartışma programlarına, dizi ve filmlere baksak hiçbirinde işçilere ve sorunlarına dair gerçekleri göremeyiz. Yüksek tirajlı gazetelerde, çok tıklanan haber sitelerinde işçilerin sendikalaşma, grev ve direniş haberlerini okuyamayız. Düzen medyası olarak adlandırabileceğimiz yayın faaliyetlerinin hiçbirinde işçi sınıfının tarihine ve mücadelesine dair içerikler yer almaz. Bu nedenle bize bizi anlatan, sınıfımızın gerçeklerini ve ortak çıkarlarını gösteren yayınlara çok ihtiyacımız var. Bu gerçeği bildiğim için her ay daha fazla sayıda işçi arkadaşıma İşçi Dayanışması bültenini ulaştırmaya çalışıyorum. Geçen ay ilk kez İşçi Dayanışması verdiğim işyerinden bir arkadaşım, sayfalara şöyle bir göz gezdirdikten sonra fabrikamızla ilgili bir haber görmeyince “ama burada bizimle ilgili bir şey yok ki” dedi. Bunun üzerine arkadaşıma “yanılıyorsun, İşçi Dayanışması’nda yazılanların hepsi seninle, bizimle ilgili” dedim.
İşçi Dayanışması’nı yıllardır okuyorum. Bir petrokimya işçisi olarak metal işçilerinin mücadelesini de gazetemizde okudum, 1800’lerde Avrupa’da verilen işçi mücadelelerini de. Her okuduğum yazı, bir işçi olarak bana çok şey kazandırdı. Sınıfımı ve olmam gereken tarafı daha iyi kavradım. İşçi Dayanışması’nın ilk sayfasından son sayfasına kadar hemen her kelimesi, her cümlesi işçi sınıfının penceresinden yazılıyor. Mesela başyazıda gündeme dair tespitler yer alır, siyasi iktidarın ve patronların yalanları teşhir edilir. İlerleyen sayfalarda işyerlerinde yaşadığımız sorunlar ve işçilerin verdiği mücadeleler anlatılır. Dünyadaki işçi ve emekçilerin mücadelelerini anlatan haberler bize de ilham olur ve işçi sınıfının sorunlarının her yerde benzer olduğunu gösterir. Emekçi Kadın ya da Emekçi Gençlik köşesindeki yazılar sadece kadınlar ve gençler için değildir; genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle her işçiye yepyeni ufuklar açar. Ayrıca emekçilerin yaşamını anlatan romanlar, filmler, şiirler ve hatta işçinin bulmacası İşçi Dayanışması’nın işçilerin kılavuzu olduğunu gösterir. Fabrikalardan işçi kardeşlerimizin yazdığı mektuplar daima ilgimi çekmiştir. Hangi sektörde çalışırsak çalışalım benzer sorunlar yaşadığımız için fabrikada nasıl tutum almam gerektiği konusunda o mektupların çok yardımı olmuştur.
Bu mektubu okuduğuna göre İşçi Dayanışması’nı elinde tutan işçi kardeşlerimden bültenimizdeki yazıları bir de bu gözle okumalarını istiyorum. Ne düşünüyorsunuz, yazılan her satır tam da bizimle ilgili değil mi?
Adres Doğru mu?