You are here
Manisa’da Mercan Makina’da Direniş Başladı

Manisa Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Mercan Makina’da sendikal baskılar ve işten atma saldırısına karşı 20 Martta direniş başladı.
İşçilerin düşük ücret ve kötü çalışma koşullarına karşı DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikasında örgütlendiği fabrikada, sendika yeterli çoğunluğa ulaştıktan sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yetki başvurusunda bulunmuş ve fabrikada toplu iş sözleşmesi yapma yetkisi almıştı. Bu süreçten sonra sendikayla toplu sözleşme masasına oturması gereken fabrika yönetimi ise işçiler üzerindeki baskıyı arttırdı. 17 Martta idari izne çıkardığı 7 öncü işçiyi 19 Mart akşamı işten çıkardı.
Atılan işçilerin geri alınması ve işçilerin sendika seçme iradesine saygı duyulması talebiyle 20 Martta fabrikada üretim durdu ve fabrika önünde direniş başladı. Birleşik Metal-İş Sendikası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Mercan Endüstriyel Tasarım Makina işçileri toplu sözleşmeli ve sendikalı bir çalışma düzenine kavuşana kadar mücadelemiz kararlılıkla devam edecek.”