
Endonezya.jpg [2]

Güney Koreli işçiler, her yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Mayıs’ta kitlesel ve coşkulu bir şekilde alanlardaydılar.
Filipinler.jpg [3]

Hindistan.jpg [4]

Endonezya’da alanlara çıkan binlerce işçi, 1 Mayıs’ta ücretlerin yükseltilmesi ve sosyal güvence taleplerini haykırdı. Başkent Cakarta’ta işçiler başkanlık sarayına doğru yürüyerek, taleplerini coşkuyla yükselttiler.
Malezyalı işçiler de 1 Mayıs’ta meydanlara çıkarak, “Bütün ülkelerin işçileri birleşin” dediler.
Büyük bir halk ayaklanmasıyla halkın Mübarek’i iktidardan indirdiği Mısır’da, ilk kez bağımsız sendikaların çağrısıyla bir 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirildi. Tahrir Meydanı’ndaki kutlamaya binlerce işçi, emekçi ve genç katıldı.
Malezya.jpg [5]

Pakistan, Hindistan, Rusya, Ukrayna, Sri Lanka ve Tayland’da da on binlerce işçi meydanları doldurarak, sınıfımızın sesine ses kattılar.
1 Mayıs’ın geleneksel olarak kitlesel bir şekilde kutlandığı Küba’da, bu yılki kutlamalara da yüz binlerce işçi katıldı.
1 Mayıs’ın beşiği olan ABD’de, 1 Mayıs kutlamalarına son iki yılda olduğu gibi bu yıl da göçmen işçilerin hak arayışları damgasını bastı.
Son yıllarda genel grevlerle sarsılan Yunanistan’da da binlerce işçi, krizin faturasını kuzu kuzu ödemeyeceğini, hükümetin saldırı planlarını kabul etmediğini, başkent Atina’da bir araya gelerek burjuvaziye yüksek sesle bir kez daha ilan etti.
Pakistan.jpg [6]

İngiltere’de de binlerce işçi 1 Mayıs’ta alanlardaydı. Aralarında Türkiyeli göçmenlerin de bulunduğu 10 bini aşkın işçinin katıldığı Londra’daki mitinge, hükümetin kesinti planlarına karşı yükseltilen tepki damgasını bastı.