Published on Association of International Workers' Solidarity (https://en.uidder.org)

Home > İşçi Hareketi > Grev ve Direnişler > Mersin Limanında Direnişçi İşçiler Basın Açıklaması Yaptılar

Mersin Limanında Direnişçi İşçiler Basın Açıklaması Yaptılar

Mersin’den UİD-DER’li işçiler

08.08.2011

mersin_0.jpg [1]

Mersin limanında MIP üst işvereninin rıhtımda tahmil ve tahliye işlerini yapan taşeronu Uğursan adlı şirket ve yine bu şirketin bir alt taşeronu olan NÇ Denizciliğin arasındaki anlaşmazlık nedeniyle 35 işçi işten atılmıştı. 23 Temmuzdan beri A kapısı önünde bekleyen liman işçileri bir basın açıklaması yaptılar. İşçiler halen NÇ Denizcilik bünyesinde çalışıyor gösterilmelerine rağmen limana giriş kartları iptal edilerek belirsizlik içerisinde bırakılmışlardı.

Basın açıklamasında işçiler, gemilerden asit, dökme toz çimento, yağ ve kimyasal yükleri boşaltma ve yükleme işlerini yaptıklarını, çok ağır koşullarda günde 16 saate varan, hatta bunlara eklenen mesailerle aralıksız 40 saate ulaşan çalışma sürelerinde çalıştıklarını, vardiya ve izin günlerinin düzenli olmadığını, maaşlarının keyfi zamanlarda ödendiğini, iş sağlığı ve güvenliğinin olmadığı koşullarda çalıştıklarını belirttiler. Liman-İş sendikasında örgütlü olan işçiler, TİS sürecinde grev kararına 13 gün kala NÇ Denizciliğin zarar ettiğini söyleyerek işi bırakmasının grev kararını kırma amaçlı yapıldığını söylediler. Limanda ne pahasına olursa olsun taşeronlarda sendikalaşmaya ve örgütlenmeye devam edeceklerini, bundan vazgeçmeyeceklerini söyleyerek basın açıklamasını bitirdiler.

mersin2_1.jpg [2]

Basın açıklaması yapılırken içerde çalışan UĞURSAN işçileri de kapı önüne gelerek alkışlarla 35 işçiye destek verdiler. Açıklama sırasında alkışlarla, ıslıklarla,  coşkuyla “Taşeron gidecek, sendika gelecek”, “Direne direne kazanacağız”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” sloganları yükseldi.

Patronlar sınıfının bugün her yerde uyguladığı taşeronlaşma sistemi ile birlikte örgütlenmenin önüne koyduğu engellerle boğuşan UĞURSAN işçileri liman kapısı önüne kurdukları çadırlarında gece gündüz kalarak direnişlerini sürdürüyorlar. Biz UİD-DER’li işçiler de işçilerin direnişlerinde yanlarında bulunmaya devam ediyoruz. İşçiler örgütlenmenin önüne konan engelleri ancak birleşerek ve bilinçlenerek aşabilirler. UĞURSAN’ın kapı önüne koyduğu işçiler de bugün bunu daha net idrak ederek limandaki mücadelelerini yükseltiyorlar.

TAŞERONLAŞTIRMAYA KARŞI İŞÇİLERİN BİRLEŞİK ÖRGÜTLÜ MÜCADELESİNİ YÜKSELTELİM!

YAŞASIN İŞÇİLERİN BİRLİĞİ!

  • Grev ve Direnişler [3]

Source URL: https://en.uidder.org/node/11216

Links
[1] https://en.uidder.org/file/mersin0jpg
[2] https://en.uidder.org/file/mersin21jpg
[3] https://en.uidder.org/taxonomy/term/309