Published on Association of International Workers' Solidarity (https://en.uidder.org)

Home > Gündem > KESK İstanbul Şubeler Platformu’ndan “Silahlar Sussun, Barış Hemen Şimdi!” Eylemi

KESK İstanbul Şubeler Platformu’ndan “Silahlar Sussun, Barış Hemen Şimdi!” Eylemi

2011-10-24_kesk_2.JPG [1]

KESK İstanbul Şubeler Platformu, 24 Ekimde, Taksim tramvay durağında, “Silahlar Sussun, Barış Hemen Şimdi!” sloganıyla bir eylem gerçekleştirdi. Saat 19’da bir araya gelen platform üyeleri, “Silahlar Sussun Barış Hemen Şimdi” ve “Savaşta da Doğal Afetlerde de Ölüm İstemiyoruz Yaşamı Savunuyoruz” yazılı pankartlar açarak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Eylem, 23 Ekimde Van’da meydana gelen depremde yaşamını yitirenler için 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Yitirilen canlar nedeniyle 10 dakikalık sessiz oturma eylemi yapıldı. Oturma eyleminden sonra KESK dönem sözcüsü Ersoy Adıgüzel basın açıklaması yaptı. Adıgüzel, basın açıklamasında çok zor ve acı günlerden geçildiğini belirterek şöyle konuştu:

“Her gün gelen ölüm haberleri hepimizi derinden etkiliyor. Dün Çukurca’da yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden gençlerimizin acısı tazeyken, bugün ise Van’da meydana gelen deprem sonucu hayatını kaybeden insanlarımızın üzüntülerini yaşıyoruz. Yıllardır atılan her kurşunun, patlayan her mayının daha fazla acıya ve kana sebep olduğunu söylüyoruz. Yıllardır sorunların barış ve demokratik yollarla çözülmesi gerektiğini söylüyoruz. Ne yazık ki, hâlâ çatışma ve güvenlik eksenli politikalardan medet umuluyor. Bu zihniyet, çocuklarımızın, gençlerimizin ölümüne ve geleceğimizin karartılmasına neden oluyor. Artık yeter! Akan kan dursun, kimse ölmesin! Kimsenin ölmemesi, daha fazla kan ve gözyaşı dökülmemesi ve barış ortamının tesisi için acil adımlar atılmalıdır.”

Basın açıklaması, çatışmalarda yaşamlarını yitiren gençlerin ailelerine başsağlığı dilenerek sona erdi.

  • Gündem [2]

Source URL: https://en.uidder.org/node/11784

Links
[1] https://en.uidder.org/file/2011-10-24kesk2jpg
[2] https://en.uidder.org/koseler/gundem