You are here
Emek, Demokrasi ve Özgürlük Adaylarına Kolektif Bilet Etkinliği!

İstanbul 1. bölge bağımsız milletvekili adayı Sebahat Tuncel’e destek amacıyla Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku bileşenleri, aydın, sanatçı ve yazarlar Haydarpaşa Garında bir araya geldiler. Sebahat Tuncel’e destek veren kitle, milletvekili adayının 12 Haziran seçimleri sonucunda Ankara’ya meclise gitmesi için sembolik biletler aldı.
“Bir bilet de sen al” etkinliği, 21 Mayıs günü saat 15’de Kardeş Türküler’in verdiği kısa bir konserle başladı. Müzik grubunun ardından söz alan aydın ve sanatçılar Sebahat Tuncel’i neden desteklediklerini birer cümleyle anlattılar. Sebahat Tuncel de yaptığı konuşmada, “Burada kolektif bir bilet aldık. Bindiğimiz trende kadınlar, komünistler, Kürtler, Aleviler, Sünniler, Ermeniler, Araplar, Türkiye’nin ezilenleri var. Bu trene hep birlikte biniyoruz ve Ankara’ya gidiyoruz. Sokakların sesini Ankara’ya götürüyoruz. Barajlara dur diyeceğiz, baskılara inat gerçek anlamda eşitliği, özgürlüğü ve halkların yurttaşlığını sağlayacağız” dedi. Tuncel’in konuşması “Yaşasın Halkların Kardeşliği!” sloganıyla desteklendi.
Etkinliğe UİD-DER de katılarak destek verdi. UİD-DER adına söz alan konuşmacı UİD-DER’in gönderdiği mesajı okudu: “Merhaba dostlar. Uluslararası İşçi Dayanışması Derneği UİD-DER olarak, ezilen Kürt halkını, temsilcilerini ve tüm sınıf dostlarımızı selamlıyoruz. Derneğimiz UİD-DER, işçi sınıfı saflarından enternasyonalizmin bayrağını yükseltiyor. UİD-DER diyor ki, Kürtlere özgürlük, Kurdara azadî! 12 Eylül anayasasının yırtılıp çöpe atılması, sendikal ve siyasal yasakların kaldırılması, demokratik hak ve özgürlüklerin genişletilmesi, Kürt halkının ve Alevilerin demokratik taleplerinin karşılanması için mücadeleyi yükseltelim! Türk ve Kürt işçiler arasında kardeşliğin sağlanması için, ezilen Kürt halkının demokratik taleplerine sahip çıkmak, milliyetçi ve şovenist kampanyaya karşı durmak Türkiye işçi sınıfının boynunun borcudur. İşte bu şiarla Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’na katılan UİD-DER, tüm işçi emekçi kitleleri emek, demokrasi, özgürlük adaylarına oy vermeye çağırıyor. Yaşasın İşçi Enternasyonalizmi! Yaşasın Halkların Kardeşliği! Kürtlere Özgürlük, Kurdara Azadî!”
Okunan mesajın ardından “Kürtlere Özgürlük, Kurdara Azadî!”, “Kendileri Yönetseler Bütün Halklar Bir Olur!” sloganları haykırıldı. Etkinlik alkış ve sloganlarla turnikelerden trene binilmesiyle son buldu.