You are here
Emekli-Sen Kapatılamaz!
DİSK Emekli-Sen, 22 Kasım Perşembe günü, sendikalarının kapatılmasına yönelik baskıları protesto etmek için Türkiye çapında AKP binaları önüne siyah çelenk bırakıp basın açıklaması yaptı. Emekli-Sen İstanbul şubeleri de aynı gün, Mecidiyeköy’deki AKP ilçe binasının önüne siyah çelenk koyarak basın açıklaması yaptılar.
Emekli-Sen üyeleri saat 12:00’de Mecidiyeköy Metro çıkışında toplanmaya başladılar. “Emekli-Sen kapatılamaz!” pankartının arkasında AKP ilçe binasının önüne kadar yüründü. AKP önünde siyah çelenk bırakıldıktan sonra Emekli-Sen İstanbul Şubeleri adına Aksaray 3 Nolu Şube Başkanı Rahime Bayrak bir basın açıklaması yaptı. Bayrak: “Ülkemizde 8 milyonu aşkın emekli ile bunların dul ve yetimleri yaşıyor, bu 8 milyon emekli ile ailesi, yokluk ve yoksulluk içinde yaşama savaşı veriyor” dedi. Ardından “her ne hikmetse anayasayı çiğneyerek, işçi ve emekçilerin haklarını gasp edecek yasalar çıkaranların, sıra işçi ve emekçilere gelince anayasa akıllarına geliyor. Buna en önemli örnek Emekli-Sen’in kapatılmak istenmesidir. İşçilerin, kamu çalışanlarının hak aramaları bile suç kapsamına alındı. Devlet grevdeki Telekom işçilerinin direnişini kırmak isteyen grev kırıcıları değil, işçileri gözaltına alıyor” diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından topluca Gayrettepe Telekom müdürlüğünün önüne kadar yüründü. Grevdeki Telekom işçilerini ziyaret eden emekliler sık sık “Telekom işçisi yalnız değildir!” sloganı attılar. Telekom işçileri emeklileri alkışlarla karşıladı. Rahime Bayrak burada da, “37 gün oldu, greviniz sürüyor. Korksunlar bizden alttan alttan geliyoruz” diye konuştu.
Telekom işçilerinden Gayrettepe baş temsilcisi Yener Ünal da grevlerine destek veren Emekli–Sen üyelerine teşekkür etti. Ünal: “Patron, devlet ve onların medyası bizi yıldırmaya çalışıyor. Ama bizi yıldıramazlar. Bakın bugün 37. günümüz. Moralimiz çok yüksek. Bütün işçi kardeşlerimiz bizi destekliyor” diye konuştu. Ziyaret emeklilerden birinin kendisinin yazdığı ve okuduğu iki şiirlerle bitirildi.
Sağlık sisteminde de taşeronlaştırma
1917 Ekim Devrimini Yaşatmak